Invigning av Nya testamentet på Flame trots coronakrisen

By 20 april, 2020Nyheter

Lördagen den 18/4 invigdes Nya testamentet på Flamespråket i västra afrika trots begränsningar på grund av den pågående pandemin i världen.

Det var en mindre skara som samlades för att inviga den nyligen avslutade översättningen av nya testamentet på Flame. Språket talas av en folkgrupp bestående av ungefär 400,000 personer. Den dominerande religionen är islam men det finns ett mindre antal kristna som brinner för att sprida Guds Ord till sitt folk. Nu har dom slutligen fått hela nya testamentet på sitt modersmål vilket gör att bibeln växer i betydelse då det inte finns så mycket litteratur på Flamespråket trots sin storlek.

Glädjen och stoltheten gick inte att ta miste på bland de som kunde samlas för att fira den stora dagen. Efter närmare 20 års arbete kunde nu NT invigas och kommer att användas för att spridas via radio och givetvis i bokform.

Arbetet fortsätter med att översätta hela bibeln!

Be för översättningsteamet i den svåra situation dom befinner sig i just nu. Be att människor ska komma till tro på Jesus i sin kontakt med bibeln!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com