OBS! Kursen framflyttad!!

På grund av restriktionerna, publicerade 21/10 -20, i Uppsala kommun och län har vi beslutat att flytta fram kursen, 29-31/10 -20, till annat datum. Vi återkommer på hemsidan med nya datum så fort vi har det klart. Vi ber om ursäkt för detta men vi följer folkhälsomyndighetens råd att tillsvidare begränsa samlingar i Uppsala kommun och län.

Upptäcktsresan

Älskar du Bibeln? Är du fascinerad av språk och andra kulturer? Vill du lära dig mer om bibelöversättning? Folk&Språk bjuder in till prova-på-dagar där du får lära dig om bibelöversättningens hantverk. Du får en introduktion till språkvetenskap och får testa att analysera främmande språk. Du får veta mer om behovet av bibelöversättning över hela världen och hur man gör Bibeln tillgänglig på de mest otillgängliga platser. Du får också pröva lite kulturella utmaningar.

Vi som leder kursen har många års erfarenhet av lingvistik, bibelöversättning och andra kulturer. Du får därför också möjlighet att prata med oss och ta reda på hur det är att jobba i ett annat land och kultur. Du kan ställa dina frågor och upptäcka nya möjligheter.

Gör en riktig upptäcktsresa tillsammans med oss! Kanske det är just detta som Gud kallat dig att göra? I ett annat land eller genom att stötta arbetet från hemmaplan. Ansök dig så fort som möjligt nedan. Nu i covid19-tider måste vi ha ett begränsat deltagarantal. Välkomna!


Plats: Folk&Språk, Salabacksgatan 58, Uppsala
Kostnad: 200 kr

(Hör av dig om du behöver övernattning info@folk.se)

Kursledare

Maria och Heikki Soukka

Arbetade med SIL i Senegal, Västafrika, under åren 1993-2000 och 2005-2007. De arbetade med språkforskning och språkutveckling av först ett språk, sedan med utbildning i lingvistik och med mentorskap i andra språkgrupper. De var också med att starta ett översättningsarbete av Nya Testamentet till ett av språken: deras roll var att identifiera och utbilda ett team, stötta dem i arbetet och vara med att kontrollera översättningen gentemot grundtext och annan exegetik. NT invigdes 2012. Maria har också senare fungerat som konsult för SIL i lingvistik på distans.

Sedan 2011 bor de i Sundbyberg.

Maria

Arbetar för närvarande som lärare i franska och som författare; hennes första roman kom ut 2019 på Libris. Hon har språklärarexamen, och en PhD i lingvistik från SOAS, London University.

Heikki

Heikki arbetar som läkare. Han är specialistläkare i psykiatri och allmänmedicin.

Annika Ralston

Annika är personalansvarig för Folk&Språks missionärer och hemmavarande personal. Hon har mångårig erfarenhet av Wycliffe’s arbete med bibelöversättning

Anmälan

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din epost (obligatorisk)

    Ämne
    Anmälan till Upptäcktsresan 29-30/10 -20

    Ditt meddelande